Спосіб збагачення вівса мінеральними речовинами (Патент на корисну модель № 47516) - Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна (My University, 2010)
Спосіб збагачення вівса мінеральними речовинами включає компонування штучного живильного середовища, підготовку зернової сировини, пророщування зерна, заморожування пророщеного зерна, сублімацію закристалізованої води, досушування сублімованого зерна, дезінтеграцію та механоактивування висушеного зерна. Процес замочування зерна здійснюють з використанням штучного мінералізованого середовища. A method for enriching oats with mineral substances includes formulating an artificial nutrient medium, preparing raw grain material, germinating the grain, freezing the germinated grain, sublimation of crystallized water, additional drying of the freeze-dried grain, disintegrating and mechanical activation of the dried grain. The process of soaking the grain is carried out using the artificial mineralized medium.
Keywords: мінеральні речовини; сублімоване зерно; mineral substances; the freeze-dried grain; кафедра технології оздоровчих продуктів