Спосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №52814) - Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Рябченко, Анна Олегівна (My University, 2010)
Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає адсорбційне оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природний мінерал – шунгіт у концентрації 1,0-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС, тривалості оброблення 20-40 хв. Method clarification of apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the reagent used natural mineral - shungite at a concentration of 1.0-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-60 º C, the duration of treatment 20-40 minutes.
Keywords: адсорбція; шунгіт; яблучний сік; adsorption; zhung; apple juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування