Мельник, Людмила МиколаївнаМатко, Світлана ВасилівнаРябченко, Анна Олегівна2013-04-232013-04-232010Патент на корисну модель № 52814, UA МПК (2009) С12Н 1/00 A23L 2/02. Cпосіб прояснення яблучного соку / С. В. Матко, Л. М. Мельник, А. О. Рябченко ; власник Національний університет харчових технологій ; заявл. 10.03.2010 ; опубл. 10.09.2010, Бюл. № 17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7618Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає адсорбційне оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природний мінерал – шунгіт у концентрації 1,0-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС, тривалості оброблення 20-40 хв. Method clarification of apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the reagent used natural mineral - shungite at a concentration of 1.0-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-60 º C, the duration of treatment 20-40 minutes.otherадсорбціяшунгітяблучний сікadsorptionzhungapple juiceкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняСпосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №52814)Other