Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 93826) - Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович (My University, 2011)
В основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using nepeta extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.
Keywords: морозиво; ice-cream; екстракт котовника; extract nepeta; природні смакові та ароматичні компоненти; is natural to taste and aromatic components; кафедра технології молока і молочних продуктів