Перспективи використання ультразвуку в технологіях заморожування - Чорненький, Віталій Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
Застосування ультразвуку в процесі заморожування може скоротити час заморожування, зменшити розмір кристалів льоду та покращити якість заморожених продуктів рослинного походження. Тим не менш, застосування ультразвуку для заморожування продуктів все ще має деякі обмеження. Так, термічний ефект ультразвуку в процесі заморожування може спричинити деякі негативні наслідки для ефективності заморожування та якості продукції.

The use of ultrasound in the freezing process can shorten the freezing time, reduce the size of ice crystals and improve the quality of frozen plant products. However, the application of ultrasound to freeze products still has some limitations. For example, the thermal effect of ultrasound in the freezing process may cause some negative consequences for the freezing efficiency and product quality.
Keywords: кафедра технології консервування; заморожування; ультразвук; рослинна сировина; freezing; ultrasound; plant raw materials