Задорожній, В'ячеслав ВікторовичПасічний, Василь МиколайовичГерасименко, Марина ЮріївнаГередчук, Аліна Михайлівна2013-10-222013-10-222013Удосконалення технології напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісної сировини / В. В. Задорожній, В. М. Пасічний, М. Ю. Герасименко, А. М. Гередчук // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 79-я міжнародної наукової конференції. - К. : НУХТ, 2013. - Ч. 1. - С. 354-356.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10556У статті висвітлено актуальність використання каротиноїдів в технологіях збалансованих харчових продуктів, зокрема напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних, для надання їм оздоровчих та біокорегуючих властивостей. Підкреслено необхідність розроблення нормативної бази для м’ясомістких продуктів функціональної спрямованості, пошуку шляхів технологічного впливу для підвищення якості виробів з застосуванням принципів комбінаторики та збереження їх функціональних характеристик в термінах зберігання. The article deals with the problem of using carotene in technology of well-balanced food products such as meat containing half-finished culinary products in order to make them healthy and biologically treated. The necessity of working out standard specification for the meat containing products, searching the ways of technological influence for the quality development of the products using the principles of combinatorics and preserving their functional properties within the proper terms were underlined.otherоздоровчі харчові продуктибіодоступність бета-каротинунапівфабрикати м’ясомісткі кулінарнікаротиноїдиантиоксидантні та функціональні властивостіhealthy food productsbeta-carotene bioavailabilitymeat containing half-finished culinary productscaroteneantioxidant and functional propertiesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівУдосконалення технології напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісної сировиниArticle