Вплив дисбалансу Омега-3 та Омега-6 жирних кислот на організм людини - Куделко, Альона Олександрівна; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2022)
Дисбаланс жирних кислот обумовлений способом харчування. Це відбувається за рахунок споживання продуктів з великою кількістю рослинних жирів: майонезу, соусів, продуктів фастфуду (наприклад картоплі фрі), кондитерських виробів (мафіни, печиво, шоколадні батончики, крекери). Але цей факт не виключає повного вилученя з раціону Омега-6 кислоти. Це лише означає, що потрібно зменшити кількість продуктів, в яких міститься надлишок Омега-6 кислот.

The imbalance of fatty acids is caused by the way of eating. This happens due to the consumption of products with a large amount of vegetable fats: mayonnaise, sauces, fast food products (for example, French fries), confectionery products (muffins, cookies, chocolate bars, crackers). But this fact does not exclude the complete removal of Omega-6 acid from the diet. It just means that you need to reduce the amount of foods that contain an excess of Omega-6 acids.
Keywords: жирні кислоти; метаболізм; харчовий баланс; fatty acids; metastasis; nutritional balance; кафедра харчової хімії