Водяник, А. О.Євтушенко, Ольга Володимирівна2013-06-062013-06-062013Водяник, А. О. Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості / А. О. Водяник, О. В. Євтушенко, // Проблеми охорони праці, промислової та цивільної безпеки : восьма науково-методична конференція, Київ НТУУ "КПІ", 14-15 травня 2013 р. – К., 2013. – С. 14 –16.978-966-699-670-4978-966-699-734-3https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8172Анотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.otherвиробничий травматизмнещасний випадоккомп'ютерна програмазвіт за формою Н-1причини травматизмувиди подійризикбінарна групаindustrial injuriesaccidentscomputer programreport on form Н-1causes of injurytypes of eventsrisksbinary groupкафедра екології та екоменеджментуАвтоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловостіArticle