Мельнічук, О. Є.Гащук, Олександра Ізидорівна2012-12-262012-12-262010Мельнічук, О. Є. Розробка нової технології виробництва варення з осмотично збезводнених яблук / О. Є. Мельнічук, О. І. Гащук // Холодильна техніка і технологія. – 2010. – № 2 (124). – С. 47–54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5081У статті наведено дослідження про розроблення нової технологї виробництва варення з осмотично збезводнених яблук. Запропонована технологія від традиційної відрізняється тим, що виключено процес уварювання, замінивши його осмотичним збезводненням, під час якого в якості осмотично діючої речовини (ОДР) використано готовий розчин інвертного цукру.The article presents a study on the development of new production technologies jam osmotically dried apples. The technology of traditional wherein the boiling process is possible by replacing its osmotic dehydration, during which as osmotically active substance (OAS) used a prepared solution of invert sugar.otherваренняjamосмотичне збезводненняфазові перетворенняосмотично діюча речовинаінвертний сиропosmotic dehydrationphase transformationsosmotically active substance syrupкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозробка нової технології виробництва варення з осмотично збезводнених яблукArticle