Писарєв, Максим Григорович2019-11-152019-11-152019Писарєв, М. Г. Удосконалення технологій переробки сучасних сортів картоплі з отриманням нових напівфабрикатів та консервованих продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 "Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів" / Писарєв Максим Григорович ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ, 2019. – 24 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30266Дисертацію присвячено використанню нових сортів картоплі у виробництві сушених, охолоджених та заморожених напівфабрикатів. Розроблено інноваційні способи сушіння картоплі із застосуванням комбінованих методів енергопідведення. Досліджено процес сушіння картоплі конвективним, ІЧ-конвективним та НВЧ-конвективним способом. Визначено оптимальні режими сушіння з метою отримання продукції високої якості. Обґрунтовано та досліджено вплив попереднього оброблення картоплі на зміни хімічного складу та якісні показники напівфабрикатів. Запропоновано способи зниження вмісту крохмалю в картоплі для виробництва дієтичних напівфабрикатів. Удосконалено технології отримання сушених, охолоджених, заморожених напівфабрикатів із картоплі, у тому числі, дієтичних.uk-UKсушінняпроцескрохмальdryingprocessstarchкафедра технології консервуванняУдосконалення технологій переробки сучасних сортів картоплі з отриманням нових напівфабрикатів та консервованих продуктівThesis