Сакун, Ірина СергіївнаМазур, Любов СергіївнаДорохович, Антонелла Миколаївна2018-03-212018-03-212017Сакун, І. С. Льодяникова карамель функціонального призначення / І. С. Сакун, Л. С. Мазур, А. М. Дорохович // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали міжнародної науково-практичної конференції. – К. : НУХТ, 2017. – С. 139-141.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26801Розглянуто можливість використання екстрактів лікарських трав, зокрема пустирника, для збагачення карамелі біологічно-активними речовинами. Процес екстрагування рослинної сировини, зокрема пустирника, потребує вивчення цілого ряду факторів. Досліджено вміст флавоноїдів в карамелі з екстрактом пустирника, визначено вміст редукувальних речовин в карамелі, розтікання, кольоровість готової карамелі. The possibility of using extracts of medicinal herbs, in particular, pistachio, for the enrichment of caramel with biologically active substances is considered. The process of extraction of plant material, in particular, pistachio, requires the study of a number of factors. The content of flavonoids in caramel with extract of pistachio was investigated, content of reducing substances in caramel was determined, spreading, color of finished caramel.uk-UKкарамельпустирникекстракткарамельна масацукровий діабеткафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcaramelmotherwortextractcaramel massdiabetesЛьодяникова карамель функціонального призначенняThesis