Отримання комплексних показників оцінки якості пива на різних етапах приготування. - Романов, Микола Сергійович; Герасименко, Тетяна Михайлівна (My University, 2021)
Якість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості дозволить підвищити прибутковість та конкурентоспроможність підприємства. Зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками, які впливають на результат. Також на якість готового пива дуже впливають інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.
Keywords: якість пива; комплексний показник; кваліметрія; beer quality; complex indicator; qualimetry; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка