Стеценко, Наталія ОлександрівнаІноземцева, Кристина Вячеславівна2021-05-252021-05-252020Стеценко, Н. Перспективи використання помело при виробництві продукції оздоровчого призначення / Н. Стеценко, К. Іноземцева // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 61-63.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34119Метою роботи було визначення кількісного вмісту речовин з антиоксидантними властивостями у плодах та шкірці помело. Встановлено, що плоди помело можуть бути цінними джерелами функціональних інгредієнтів з антиоксидантними властивостями при виробництві продукції оздоровчої дії завдяки високому вмісту вітамінів-антиоксидантів, органічних кислот та біофлавоноїдів. Подальші дослідження мають бути спрямованими на розроблення та промислову реалізацію способів виробництва поліфункціональних збагачувачів не лише з м’якоті, а й зі шкірки та цедри плодів помело. The aim of the study was to determine the quantitative content of substances with antioxidant properties in the fruits and pomelo peel. It is established that pomelo fruits can be valuable sources of functional ingredients with antioxidant properties in the production of health products due to the high content of antioxidant vitamins, organic acids and bioflavonoids. Further research should focus on the development and commercialization of methods for the production of multifunctional enrichments not only from the pulp, but also from the peel and peel of the pomelo fruit.otherпомелофункціональний інгредієнтантиоксидантибіохімічний складфункціональний харчовий продуктpomelofunctional ingredientantioxidantsbiochemical compositionfunctional food productкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи використання помело при виробництві продукції оздоровчого призначенняThesis