Фактори впливу війни в Україні на відновлення світового туризму - Антоненко, Ірина Ярославівна; Мельник, Ірина Леонідівна; Примак, Тетяна Юхимівна (My University, 2022)
Прогнози розвитку світового туризму, розроблені UNWTO для 2022 року, передбачали початок стійкого відновлення туристичної галузі з можливістю повного відновлення туристичних прибуттів уже у 2023-2024 роках. Однак, початок військової агресії Російської Федерації в Україну став серйозним негативним ризиком для міжнародного туризму, який затримає і без того слабке та нерівномірне відновлення сектору.
Keywords: світовий туризм; туризм у воєнному стані; кафедра туристичного та готельного бізнесу