Вивчення в курсі культурології античної культури в технологічному ВНЗ в контексті Болонського процессу (з досвіду роботи кафедри українознавства Національного університету харчових технологій) - Колосюк, Валерій Олексійович; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2007)
У статті розглядається досвід Національного університету харчових технологій щодо впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу у викладанні культурології як гуманітарної дисципліни. Розкрито особливості проведення лекційних занять, зміст яких висвітлює розвиток античної культури. Показано роль та значення методичних розробок викладачів кафедри українознавства в процесі вивчення студентами античної культури та пробудження широкого інтересу до неї. The article examines the experience of the National University of Food Technologies to implement credit-modular system of educational process in the teaching of culture as a humanitarian disciplines. The features lectures whose content covers the development of ancient culture. The role and importance of methodical development of the department in the Ukrainian study of ancient culture and a wide awakening interest in it.
Keywords: кредитно-модульна система; культура; античність; credit-modular system; cultural; antiquity; кафедра гуманітарних дисциплін