Сдобное печенье функционального назначения с использованием муки из пророщенного зерна пшеницы и гуммиарабика - Оболкина, Вера Ильинична; Скрипко, Ангелина Петровна; Кияница, Светлана Геннадьевна (My University, 2015)
Представлені результати дослідження хімічного складу борошна з пророщених зерен (солоду) пшениці і її технологічних властивостей. На підставі досліджень зроблено висновок про доцільність додавання гуммиарабика «Fibregum» для коригування структурно-механічний властивостей тесту при заміні пшеничного борошна на борошно з пророщених зерен. Запропоновано технологію здобного печива функціонального призначення зі зменшеною калорійністю, підвищеним вмістом біологічно-активних компонентів при використанні борошна з солоду пшениці і пребиотика гуммиарабика «Fibregum». Creating a new range of technologies butter biscuit recreational purposes with a reduced caloric content, high content of physiologically functional ingredients and improved consumer properties, through the use of flour made of naked oat and spring wheat fermented malt and “Fibregum” gum arabic prebiotic. The efficiency of using gum arabic “Fibregum” as a prebiotic and regulator structure of the biscuit dough has been proved.
Keywords: гуміарабік «Fibregum»; борошно з пророщених зерен; технологія; здобне печиво функціонального призначення; gum arabic «Fibregum»; spring wheat fermented malt; technologies; butter biscuit recreational purposes; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів