Підвищення поживної цінності борошна меншими енерговитратами - Гапонюк, Ігор Іванович; Харченко, Віталій Геннадійович; Шніпко, Іван Петрович; Гапонюк, Олег Іванович (My University, 2017)
В роботі викладено результати теоретичних досліджень підвищення поживної цінності та технології отримання борошна із заданим вмістом окремих анатомічних складових тіла зернини пшениці. Виконано дослідження та наведено порівняльні характеристики хлібобулочних виробів із борошна першого сорту та із цілого зерна, тривалість зберігання борошна із цілого зерна пшениці та хліба із такого борошна. The results of theoretical researches of increase of nourishing value and technology of receipt of flour are in-process expounded with the set content of separate anatomic constituents of body of grain of wheat. Research is executed and comparative descriptions over of bakegoodss are brought from the flour of chop and from whole grain, shelf-life of flour from whole grain of wheat and bread from such flour.
Keywords: зерно пшениці; борошно; хліб; зернове борошно; поживність; харчова цінність; grain of wheat; flour; bread; grain flour; food value; кафедра технології зберігання і переробки зерна