Манк, Валерій ВеніаміновичПешук, Людмила ВасилівнаРадзієвська, Ірина Гіронтіївна2012-06-052012-06-052008Пешук, Л. В. Використання інфрачервоної спектроскопії ближнього діапазону для аналізу жирів та їх сумішей / Л. В. Пешук, В. В. Манк, І. Г. Радзієвська // Харчова промисловість. – 2008. - № 6. – С. 31-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1193Спектральні методи аналізу є одними з найбільш ефективних способів дослідження будови і контролю складу речовини. В даній роботі розроблено експресну методику кількісного визначення різних тваринних жирів у їх сумішах з рослинними оліями. Використання запропонованої методики дозволяє скоротити до мінімуму час аналізу якості жирових продуктів при збереженні необхідної точності результатів аналізу. Spectral analysis techniques are one of the most effective ways to study the structure and composition of the control substance. In this paper we developed a rapid procedure of quantitative determination of various animal fats in their mixtures with vegetable oils. Using the proposed method can reduce the analysis time to a minimum quality of fatty foods while maintaining the required accuracy of the analysis.uk-UKінфрачервона спектроскопіяідентифікація жирівкалібровочна модельточність аналізуinfrared spectroscopyidentification of fat gauge modelaccuracy of the analysisкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання інфрачервоної спектроскопії ближнього діапазону для аналізу жирів та їх сумішейOther