Семантико-стилістичні вияви перифрази в сучасній малій прозі - Кононенко, Марія Василівна; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2014)
Текстам малої прози сучасних письменників властиві перифрази-штампи зі стертою образною семантикою та перифрази-експресиви, які не тільки виконують текстотвірну функцію, а й надають текстові емоційно- експресивного забарвлення. Short prose texts of contemporary writers paraphrase peculiar-shaped stamps with worn semantics and paraphrase-expressives, which not only fulfill tekstotvirnu function, and provide emotional and expressive text color.
Keywords: українська мала проза; проза; перифрази; Ukrainian small prose; paraphrase; prose; кафедра гуманітарних дисциплін