Моделювання процесу екстрагування білків із соняшникового шроту в присутності протеолітичних ферментів - Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Кубайчук, Оксана Олексіївна (My University, 2014)
Білки соняшникового шроту мають високу біологічну цінність та функціонально-технологічні властивості. Проте кількісне вилучення білків із шроту водними розчинниками не забезпечує високого виходу білкових ізолятів. Крім того, функціонально-технологічні властивості таких продуктів також потребують удосконалення. Sunflower meal proteins with high biological value and functional and technological properties. However, quantitative extraction of proteins from meal aqueous solvent does not ensure high yield of protein isolates. In addition, functional and technological properties such products also require improvement.
Keywords: білки; ферментативна модифікація; соняшниковий шрот; protein; enzymatic modification; sunflower meal; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів