Вплив температури води на тривалість замочування гречки - Бобкова, Юлія Олександрівна; Кошова, Валентина Миколаївна (My University, 2015)
На сьогоднішній день прийнято рахувати, що безглютенова харчова продукція повинна мати не більше 20 мг глютену на 1 кг готового продукту. До таких відносяться продукти, виготовлені із зерна рису, гречки, сорго, проса та інших. Метою даної роботи було дослідити вплив температури води на процес замочування гречки. Today is considered to be that gluten-free food products must have no more than 20 mg of gluten per 1 kg of finished product. These include products made from grains of rice, buckwheat, sorghum, millet and others. The aim of this work was to investigate the effect of water temperature on the process of soaking buckwheat.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; замочування; глютен; гречка; soaking; gluten; buckwheat