Миколів, Іван МихайловичБойко, Олексій ОлеговичСоколенко, Анатолій ІвановичПіддубний, Володимир АнтоновичМалиновський, Віталій ВасильовичБілик, Олена Анатоліївна2013-02-122013-02-122009Енергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодів / І. М. Миколів, О. О Бойко, А. І. Соколенко та ін. // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 12 (128). - С. 45-47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6251Визначені величини енергетичних та масових перетворень в процесі замочування та пророщення зерна. Досліджено ефективність енергетичних перетворень, що протікають в зерновій масі при аеробному диханні, спиртовому та молочному бродінні. Ці величини дають можливість визначити кількість повітря необхідного для нормального перебігу даних процесів, дослідити можливість рециркуляції використаного повітряної та рекуперації його теплової енергії.otherтеплова енергіябродіннязерносолодаераціяенергетичні і масові перетвореннятепловая энергияброжениекафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробіваэрацияпреобразование энергии и массыheat energyfermentationgrainmaltaerationtransformation to energy and massesкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра технологічного обладнання та комп′ютерних технологій проектуванняЕнергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодівArticle