Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХ - Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна (My University, 2014)
Екстрагування сахарози з бурякової стружки є однією з основних стадій бурякоцукрового виробництва, від ефективності проведення якої залежить повнота вилучення сахарози та технологічна якість одержаного екстракту. Чистота дифузійного соку в значній мірі залежить від вмісту в ньому нецукрів, в тому числі високомолекулярних сполук , тому першочерговим завданням при вилученні сахарози з бурякової стружки є одержання соку високої чистоти за рахунок меншого переходу в екстракт високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин. The extraction of sucrose from beet chips is one of the main stages of sugar beet production, the efficiency of which depends on the completeness of extraction of sucrose and technological quality of the resulting extract. Clean juice largely depends on the content in the netsukriv, including Macromolecular as a priority when removing sucrose from beet chips is to obtain high purity juice due to the smaller transition to extract high-molecular compounds, including pectin.
Keywords: екстрагування сахарози; бурякоцукрове виробництво; бурякова стружка; extraction of sucrose; beet shavings; beet-sugar production; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води