Гусятинська, Наталія АльфредівнаЧорна, Тетяна МиколаївнаТетеріна, Світлана Миколаївна2014-12-232014-12-232014Гусятинська, Н. Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХ / Наталія Гусятинська, Тетяна Чорна, Світлана Тетеріна // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 325-327.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19287Екстрагування сахарози з бурякової стружки є однією з основних стадій бурякоцукрового виробництва, від ефективності проведення якої залежить повнота вилучення сахарози та технологічна якість одержаного екстракту. Чистота дифузійного соку в значній мірі залежить від вмісту в ньому нецукрів, в тому числі високомолекулярних сполук , тому першочерговим завданням при вилученні сахарози з бурякової стружки є одержання соку високої чистоти за рахунок меншого переходу в екстракт високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин. The extraction of sucrose from beet chips is one of the main stages of sugar beet production, the efficiency of which depends on the completeness of extraction of sucrose and technological quality of the resulting extract. Clean juice largely depends on the content in the netsukriv, including Macromolecular as a priority when removing sucrose from beet chips is to obtain high purity juice due to the smaller transition to extract high-molecular compounds, including pectin.uk-UKекстрагування сахарозибурякоцукрове виробництвобурякова стружкаextraction of sucrosebeet shavingsbeet-sugar productionкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водиІнтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХOther