Сидорук, Дмитро СергійовичЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2023-06-222023-06-222022Сидорук, Д. С. Джерки та білтонг – натуральні м’ясні снеки / Д. С. Сидорук, Т. М. Левківська // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : збірник тез доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених, 1 грудня 2022 р., м. Чернігів. Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2022. – С. 83https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40898М’ясні снеки представлені на ринку двома групами: це формовані та/або цільном’язові продукти. За способом попередньої підготовки м’ясних снеків бувають солоні та мариновані. За способом термічної обробки – сушені, сиров’ялені, сиро- або варено-копчені. Джерки готують шляхом висушування тонких шматків м’яса різних видів (слайсів), оброблених лише спеціями та прянощами. Білтонг – це закуска з високим вмістом білка та низьким вмістом вуглеводів, приготована з в’яленого м’яса, солі, оцту та спецій Meat snacks are presented on the market in two groups: they are molded and/or whole-muscle products. According to the method of preliminary preparation, meat snacks are salted and pickled. According to the method of heat treatment - dried, raw-dried, raw or boiled-smoked. Jerky is prepared by drying thin pieces of meat of various types (slices), treated only with spices and herbs. Biltong is a high-protein, low-carb snack made from cured meats, salt, vinegar, and spices.чіпсиснеким’ясоджеркибілтонгсhipssnacksmeatjerkybiltongкафедра технології консервуванняДжерки та білтонг – натуральні м’ясні снекиThesis