Шевченко, Олександр ЮхимовичМиколів, Іван МихайловичРоманюк, АртемШевченко, Анастасія Олександрівна2012-03-292012-03-292011Шевченко, О. Ю. Енергетичні ресурси матеріальних потоків в харчових технологіях / О. Ю. Шевченко, І. М. Миколів, А. М. Романюк, А. О. Шевченко // Харчова промисловість. - 2011. - № 10/11. - С. 308-312.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/607Проаналізовано можливість організованого використання енергії утворюваного в процесі бродіння СО2 для інтенсифікації масообмінних процесів та запропоновано відповідне конструктивне оформлення.otherгазова фазагазовая фазаgas phaseпружна системаосмотичний тискмасообміненергетичний потенціалінтенсифікаціяупругая системаосмотическое давлениемассообменэнергетический потенциалинтенсификацияelastic systemosmotic pressuremass transferenergy potentialintensificationкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технологічного обладнання та комп′ютерних технологій проектуванняЕнергетичні ресурси матеріальних потоків у харчових технологіяхArticle