Економічні проблеми підвищення якості харчових продуктів - Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2005)
Проаналізовано сучасний стан в галузі щодо якості сільськогосподарської сировини та продовольства за різними параметрами, визначено основні причини погіршення екологічної безпечності продуктів харчування, запропоновано механізм економічного забезпечення для гарантування якості продукції на рівні виробників, переробних підприємств та кінцевих споживачів та обґрунтовано необхідність впровадження міжнародних стандартів ISO серії 9000 для харчових продуктів в умовах посилення глобалізації національних продовольчих систем.
Keywords: процеси глобалізації; національні продовольчі системи; сільськогосподарська сировина; екологічна безпечність; продукти харчування; якість продукції; міжнародні стандарти; международные стандарты; национальные продовольственные системы; сельскохозяйственное сырье; экологическая безопасность; продукты питания; качество продукции; процессы глобализации; the processes of globalization; the nation's food system; agricultural raw materials; environmental safety; international standards of food quality; кафедра маркетингу