Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2020-06-042020-06-042019-01-19Камінська, С. В. Оптимізація процесу кріопротекції плодів та ягід перед заморожуванням / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Ресурсо- та енергоощадні технологи виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності: матеріали Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2019 p., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. - С. 22-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31207Використання математичної моделі дозволяє розв'язати практичні задачі: знайти оптимальні параметри технологічного процесу, щоб досягти виробництво продукту найвищої якості. В нашому випадку підібрати оптимальну тривалість оброблення, створити комбінований кріопротектор, який забезпечить максимальне збереження вітаміну С при заморожуванні, а також прогноз зміни вмісту вітаміну С від зовнішніх чинників -зміни концентрації кріопротектор а та тривалості оброблення ягід. The mapping of a mathematical model allows us to associate practical problems: to find optimal process parameters to achieve product production of the highest quality- In our case, select the optimal processing time, create a combined cryoprotector that will maximize the preservation of Vitamin С at freezing, as well as the prediction of changes in vitamin С from external factors - changes the concentration of cryoprotectant and the duration of processing of berries.otherягодикріопротекціязаморожуванняberriescryoprotectionfreezingкафедра технології оздоровчих продуктівОптимізація процесу кріопротекції плодів та ягід перед заморожуваннямThesis