Використання інформаційних технологій при проектному розрахунку циліндричної зубчастої передачі - Степаніщев, Данило; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2019)
В роботі розглянуто використання MS Excel для проектного розрахунку циліндричної зубчастої передачі, а саме, для визначення мінімально допустимої міжосьової відстані передачі, що дає можливість визначити модуль зубців та розміри вінців зубчастих коліс. Рішення знайдено за допомогою вбудованих функцій та формул в MS Excel. The paper discusses the use of MS Excel for the design calculation of a cylindrical gear, namely, to determine the minimum allowable interaxial transmission distance, which allows determining the size of the toothed wheel crowns for the teeth module. The solution is found using the built-in functions and formulas in MS Excel.
Keywords: проектний розрахунок; зубчаста передача; вбудовані функції; design calculation; gear; built-in functions; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки