Матко, Світлана ВасилівнаМельник, Людмила Миколаївна2012-05-212012-05-212012Матко, С. В. Прояснення яблучного соку комбінованим способом з використанням ферментного препарату фруктазиму Р і глинистого мінерала палигорськіта / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Харчова промисловість. - 2012. - Вип. 12. - С. 23-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1088Досліджено ефективність застосування комбінованого способу на основі ферментного препарату фруктазиму Р і природного дисперсного мінерала палигорськіта для очищення яблучного соку, встановлено послідовність внесення реагентів та технологічні параметри оброблення. Визначено прозорість та органолептичні показники очищеного комбінованим способом яблучного соку.Efficiency of application of the combined method (enzyme preparation and natural dispersion mineral paligorscit) for the refining of apple juice is analized and a sequence of adding reagents,, technological parameters of treatment is set. Transparency and organoleptich indexes in the cleared apple juice is definited.otherяблучний сіккомбінований спосіб очищенняпалигорськітферментний препаратпрозорістьapple juicecombined method of refiningpaligorscitenzyme preparationtransparencyкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняПрояснення яблучного соку комбінованим способом з використанням ферментного препарату фруктазиму р і глинистого мінерала палигорськітаArticle