Паньковець, Тетяна МиколаївнаБасс, Оксана Олександрівна2019-04-192019-04-192019Паньковець, Т. Перспективні напрями розвитку технології морозива із замінниками цукру / Т. Паньковець, О. Басс // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 17–18 квітня 2019 р. – К. : НУБіП, 2019. – С. 145-146.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29012Комплексне поєднання замінників цукру з урахуванням їх хімічного складу та технологічних властивостей дасть змогу цілеспрямовано регулювати фізико-хімічні характеристики сумішей для виробництва морозива. Аналіз і систематизація патентної інформації та науково-технічної літератури за досліджуваною темою дає змогу виокремити очікуваний технологічно-функціональний ефект від застосованих крохмальних паток та поліолів у складі морозива. The complex combination of sweeteners based on their chemical composition and technological properties will allow purposefully regulate the physicochemical properties of mixtures for ice cream production. Analysis and systematization of patent and scientific literature on the investigated theme allows you to isolate the expected technological and functional effect of the applied starch syrup and polyols consisting of ice cream.uk-UKморозивоериртитолпатоки крохмальніice creamerytritolstarchy syrupsкафедра технології молока і молочних продуктівПерспективні напрями розвитку технології морозива із замінниками цукруThesis