Дослідження можливості контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному вигляді експрес-методом - Ковальчук, А. В.; Лотар, С. Л.; Дадеко, Л. І.; Клименко, Лариса Степанівна (My University, 2005)
Підкреслено значення контролю кольоровості цукру-піску згідно ДСТУ. Наведені результати досліджень інтенсивностей випромінювання світла, відбитого від зразків кристалічного цукру-піску. Отримані кореляційні залежності є основою створення алгоритма для розробки приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску.

Emphasized the importance of control chromaticity of granulated sugar according to ISO. The results of the emission intensities of light reflected from a sample of crystalline sugar. These correlations are the basis for the creation of algorithm development the device express control of chromaticity of granulated sugar.
Keywords: контроль; control; кольоровість; цукор-пісок; експрес-контроль; інтенсивність випромінювання; спектральний діапазон; chromaticity; granulated sugar; rapid control; intensity of radiation; spectral range