Вплив екзогенних попередників на синтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 - Берегова (Покора), Христина Андріївна (My University, 2014)
Встановлено, що за внесення глюкози та соняшникової олії (0,1 – 0,05%) у середовище з соняшниковою олією та мелясою відповідно вдалося збільшити концентрацію ПАР N. vaccinii ІМВ В-7405 у 2–4 рази порівняно з показниками на середовищі без попередників біосинтезу. Found that the introduction of glucose and sunflower oil (0.1 - 0.05%) in the medium with sunflower oil and molasses respectively surfactant concentration was increased N. vaccinii IMV B-7405 2-4 times compared with those in medium without predecessors biosynthesis.
Keywords: Nocardia vaccinii IMB В-7405; вплив екзогенних попередників; синтез поверхнево-активних речовин; synthesis of surfactants; impact of exogenous precursors; кафедра біотехнології і мікробіології