Захист підприємств харчової промисловості від біологічного зараження - Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна (My University, 2014)
Збудники інфекційних хвороб можуть поширюватися, збільшуючи зону зараження, людьми, комахами, особливо кровососними, тваринами, гризунами, птахами. Ліквідація осередку біологічного ураження на харчових підприємствах проводиться за рішенням начальника цивільного захисту. The causative agents of infectious diseases can spread, increasing the zone of infection, by people, insects especially bloodsucking, animals, rodents, birds. Liquidation of center of biological infection on food enterprises conducted after the decision of chief of civil defence.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; збудники інфекційних хвороб; біологічні небезпеки; біологічне ураження; возбудители инфекционных болезней; биологические опасности; биологическое поражения; causative agents of infectious diseases; biological danger; biological defeats