Вересоцький, Юрій ІвановичБабко, Євген Миколайович2013-02-052013-02-052012Вересоцький, Ю. І. Визначення кінетичних характеристик процесу сушіння молочної сироватки розпилювальним способом / Ю. І. Вересоцький, Є. М. Бабко // Пищевая наука и технология. - 2012. - № 19. - С. 97-100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6077Наведено аналітичний огляд існуючих способів переробки молочної сироватки та обгрунтовані способи повного використання усіх її сухих компонентів в умовах промисловості. Визначено кінетичні та температурно-вологі характеристики процесу сушіння одиничних краплин молочної сироватки. Викладено результати досліджень тепло- та масообміну процесу розпилювального сушіння молочної сироватки та отримані рівняння, які дозволяють розраховувати температури краплин в період кіркоутворення, коли процес сушіння лімітується низькою вологопровідністю. An analytical review of existing methods for the processing of whey and justifiable way of full use of all its components in the dry conditions of the industry. The kinetic and temperature-wet characteristics of single droplet drying whey. The results on the heat and mass transfer process of spray drying of whey and equations allowing to calculate the temperature drops during the formation of a crust, when the drying process is limited by the low hydraulic conductivity.uk-UKсуха молочна сироваткарозпилювальне сушіннякінетичні характеристикиdry of wheysaw dryingkinetic descriptionкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВизначення кінетичних характеристик процесу сушіння молочної сироватки розпилювальним способомArticle