Система автоматичного управління випарною установкою (Патент на корисну модель № 94930) - Кишенько, Василь Дмитрович; Власенко, Лідія Олександрівна; Сич, Марина Анатоліївна (My University, 2014)
Система автоматичного управління випарною установкою складається з датчиків, виконавчих механізмів, багатовимірного регулятора та блока настройок багатовимірного регулятора. Виходи датчиків під'єднані до блока контрольних карт, вихід якого зв'язаний з ідентифікатором тенденцій розвитку об'єкта, інформація з якого надходить на базу знань, що містить фазифікатор, блок лінгвістичних правил, дефазифікатор, який формує завдання для блока корекції настройок багатовимірного регулятора. Automatic control evaporators consisting of sensors, actuators, and multi-dimensional regulator block settings multivariate regulator. The outputs of the sensors connected to the unit control cards, whose output is linked to the trends of the object identifier information which comes to the knowledge base that contains fazyfikator, power linguistic rules defazyfikator that forms task to block correction settings multivariate regulator .
Keywords: випарна установка (цукрове виробництво); evaporation plant (sugar production); кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка