Соціально-економічні та технологічні аспекти переробки вуглеводвмісної сировини в паливний етанол (біоетанол) - Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Єрмакова, Ганна Володимирівна (My University, 2014)
Організація виробництва паливного біоетанолу є для України перспективним напрямом для зменшення енергетичної залежності від постачальників нафти та природного газу. Програмою розвитку спиртової галузі на найближчу перспективу передбачено налагодження широкомасштабного виробництва альтернативних джерел енергії, в тому числі біоетанолу. Organization of production of ethanol fuel is promising for Ukraine direction to reduce energy dependence on oil suppliers and of natural gas. Development Programme alcohol industry in the near future provides for adjustment of the large-scale production of alternative sources of energy, including bioethanol.
Keywords: паливний етанол; нафта; вуглеводвмісна сировина; fuel ethanol; petroleum; vuhlevodvmisna raw materials; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства