Математичне моделювання періодичних процесів в автоклавах з протитиском - Клименко, Олег Миколайович; Трегуб, Віктор Григорович (My University, 2014)
Моделювання періодичних процесів є актуальним завданням для їх автоматизації, мета якої — вивчення поведінки апарата в різних умовах, а також знаходження оптимального проходження процесу. Від процесу стерилізації залежать якість і тривалість зберігання продуктів, тому важливим є використання нових методів і підходів для реалізації й управління цими процесами. Для моделювання періодичних процесів усе частіше застосовується об'єктно-орієнтоване моделювання. Існує великий вибір мов об'єктного орієнтування, проте найбільш поширена уніфікована мова моделювання UML (Unified Model-ing Language), яка відноситься до мов візуального моделювання.
Keywords: автоклав; діаграма класів; діаграма стану; діаграма діяльності; діаграма послідовності; counterpressure autoclave; class diagram; state diagram; activity diagram; sequence diagram; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка