Дослідження реологічних властивостей кефіру - Попова, Антоніна Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2013)
Встановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких характерна міцність та пластичність. It is established that all investigated kefirs are the structured systems with clearly defined supermolecular coagulate structure. They are characterized by durability and plasticity.
Keywords: кефір; структурно-механічні характеристики; реологічні параметри; в'язкість; kefir; structural and mechanical characteristics; rheological parameters; viscosity; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів