Шевченко, Анастасія ОлександрівнаДробот, Віра Іванівна2021-12-062021-12-062021Шевченко, А. О. Процес газоутворення в тісті з рисовим борошном та фосфоліпідами / А. О. Шевченко, В. І. Дробот // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ Міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 82–83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36758Встановлено, що сумарне газоутворення в тісті з лецитином - 864 см3, порівняно з контролем - 856 см3. З рисовим борошном газоутворення становило 928-1016 см3, залежно від дозування. Динаміка газоутворення свідчить по інтенсифікацію виділення діоксиду вуглецю при внесення лецитину та зі збільшенням дозування рисового борошна. It was found that the total gas formation in the dough with lecithin - 864 cm3, compared to the control sample- 856 cm3. With rice flour gas formation was 928-1016 cm3, depending on its dosage. The dynamics of gas formation indicates the intensification of carbon dioxide emissions during the introduction of lecithin and with increasing dosage of rice flour.otherгазоутворювальна здатністьрисове борошнолецитинхлібgas-forming abilityrice flourlecithinbreadкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПроцес газоутворення в тісті з рисовим борошном та фосфоліпідамиThesis