Процес газоутворення в тісті з рисовим борошном та фосфоліпідами - Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2021)
Встановлено, що сумарне газоутворення в тісті з лецитином - 864 см3, порівняно з контролем - 856 см3. З рисовим борошном газоутворення становило 928-1016 см3, залежно від дозування. Динаміка газоутворення свідчить по інтенсифікацію виділення діоксиду вуглецю при внесення лецитину та зі збільшенням дозування рисового борошна. It was found that the total gas formation in the dough with lecithin - 864 cm3, compared to the control sample- 856 cm3. With rice flour gas formation was 928-1016 cm3, depending on its dosage. The dynamics of gas formation indicates the intensification of carbon dioxide emissions during the introduction of lecithin and with increasing dosage of rice flour.
Keywords: газоутворювальна здатність; рисове борошно; лецитин; хліб; gas-forming ability; rice flour; lecithin; bread; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів