Пасічний, Василь МиколайовичМороз, Олена Олексіївна2013-10-242013-10-242008Пасічний, В. М. Технологія напівкопчених ковбас / В. М. Пасічний, О. О. Мороз // Мясное дело. – 2008. - № 4. – С. 14-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10618У статті наведено основні технологічні операції виготовлення напівкопчених ковбас двома способами (без підморожування і з підморожуванням м’яса), а також можливості підвищення технологічних характеристик фаршів (з використанням білоквмісних наповнювачів – молочних та яєчних продуктів, композицій зернобобових культур, добавок). The article presents the basic manufacturing operations making smoked sausages in two ways (without frosting meat and with frosting meat), as well as opportunities to increase the technological characteristics of ground meat (using fillers containing protein - dairy and egg products, legumes compositions, additives).otherфаршбілоквмісні наповнювачінапівкопчені ковбаситехнологіяпідморожене м'ясокопченняstuffingfillers containing proteinsmoked sausagetechnologyfrostbitten meatsmokedкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівТехнологія напівкопчених ковбасArticle