Оцінка вмісту зв'язаної води у цукровому розчині - Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Онишко, М. В.; Жуковін, О. І. (My University, 1995)
З'ясовано відмінність властивостей вільної і зв'язаної води. Запропоновано новий простий спосіб визначення кількості звязаної води і наведено приклади визначення вмісту звязаної води в цукровому розчині за різних концентрацій і температур. It was found difference properties free and bound water. A new simple method of determining the amount of bound water and are examples of determining the content of bound water in a sugar solution at various concentrations and temperatures.
Keywords: концентрація; concentration; зв'язана вода; bound water; розчин цукрози; sucrose solution; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки