Зварич, ГаннаЧорний, Валентин МиколайовичЦарьова, АнастасіяМисюра, Тарас ГригоровичЗав'ялов, Володимир Леонідович2019-05-222019-05-222018Масштабний перехід в апаратах з перемішувальним пристроєм для глибинного культивування / Г. Зварич, В.М. Чорний, А. Царьова, Т.Г. Мисюра, В.Л. Зав’ялов // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – К. : НУХТ, 2018 р. – Ч. 2. – С. 181.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29343В роботі об'єктом масштабування були ферментери з механічною системою перемішування для глибинного аеробного культивування гриба Blakeslea trispora на середовищі розчину бета-каротину мікробіологічного. Проведені узагальнення результатів масштабування та перевірка їх на адекватність здійснена з використанням методів математичного моделювання і математико-статистичного аналізу. In this work, the object of scaling were fermenters with a mechanical mixing system for deep aerobic cultivation of the Blakeslea trispora fungus on the medium of beta-carotene microbiological solution. Conducted summarizing the results of scaling and testing of the adequacy accomplished using methods of mathematical modeling and mathematical and statistical analysis.uk-UKмасштабуванняапаратперемішуваннякультивуванняscalingapparatusmixingcultivationкафедра процесів і апаратів харчових виробництвМасштабний перехід в апаратах з перемішувальним пристроєм для глибинного культивування