Незалежний рейтинг ринку страхування в Україні - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2005)
У роботі проведено узагальнення зарубіжного досвіду рейтингових оцінок страхових організацій. Показано необхідність існування незалежного рейтингу на українському ринку страхових послуг. Приведений відповідний аналіз і побудовано схему взаємовідносин між рейтинговим аналітичним центром, суб'єктами ринку і органами контролю. The generalization of foreign experience of rating estimations of insurance organizations is considered. The necessity of existence of the independent rating at the Ukrainian insurance market is shown. The scheme of interrelations between a rating analytical center, market subjects and public authority has been built and the corresponding analysis is presented.
Keywords: рейтингові агентства; механізм саморегуляції; страхова компанія; рейтингова оцінка; financial stability; mechanism of self-regulation; insurance company; rating-estimation; rating agency; кафедра фінансів