Використання молочної сироватки для отримання екстрактів-гідролізатів із бульб топінамбура - Івчук, Надія Павлівна; Спащук, А. В.; Мартиненко, Тетяна Андріївна (My University, 2014)
Молочна сироватка є відходом виробництва сирів. Вона містить майже всі компоненти молока, має низьку енергетичну цінність і може бути використана в якості вторинної сировини у виробництві хлібобулочних, кондитерських, м'ясних виробів, харчоконцентратів, а також у виробництві напоїв. В даному випадку молочна сироватка може бути використана для виробництва сироваткового напою, збагаченого екстрактивними речовинами бульб топінамбура. Whey is leaving the production of cheese. It contains almost all components of milk has a low energy value and can be used in as secondary raw material in the production of bakery, confectionery, meat products, food concentrates, as well as in the production of beverages. In this case, whey can be used for the production of whey drink enriched extractive substances artichoke tubers.
Keywords: сир; топінамбур; молочна сироватка; cheese; Jerusalem artichoke; whey; кафедра технології оздоровчих продуктів