Васильєва, Анна Володимирівна2014-06-042014-06-042014Васильєва, А. В. Функціональні продукти для дитячого харчування, збагачені на біоорганічні матеріальні сполуки / А. Васильєва // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 травня 2014 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2014. – С. 14-15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14823Науково встановлено та доведено, що зараз харчовий раціон дітей у віці до трьох років не відповідає нормам та рекомендаціям, містить значний надлишок енергії та недостатню кількість заліза (дефіцит заліза орієнтовно становить 40-50%), йоду (частота йододефіцитних захворювань становить близько 35%), кальцію, цинку, вітамінів A, D, Е, В. Тому розроблення функціонального харчування для дітей є вкрай актуальним завданням на сучасному рівні та вимагає наукового обгрунтування та глибоких досліджень. Scientifically proven and established what is now the diet of children under three years do not meet the standards and guidelines contain a significant excess of energy and lack of iron (iron deficiency is approximately 40-50%), iodine (iodine deficiency disorders rate is about 35%) calcium, zinc, vitamins A, D, E and B. Therefore the development of functional foods for children are extremely important task at the present level and requires scientific studies and extensive research.uk-UKфункціональні продукти для дитячого харчуванняfunctional products for baby foodбіоорганічні матеріальні сполукиbioorganic material compoundФункціональні продукти для дитячого харчування, збагачені на біоорганічні матеріальні сполукиOther