Сучасні тенденції витримки пива в бочках з-під вина - Рудь, Тетяна Романівна; Сказько, Софія Ігорівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Іващишин, Микола Володимирович (My University, 2024)
В останні десятиліття споживачі виявляють інтерес до ексклюзивних пивних продуктів, що стимулює пивоварів експериментувати із різними способами витримки готової продукції у бочках. Використання бочок з-під вина створює унікальні можливості для надання пиву нових особливостей. Деякі сорти пива витримуються в бочках. У переважній більшості використовуються бочки після спиртних напоїв, зокрема віскі, рому, джину, текіли.

In recent decades, consumers have shown interest in exclusive beer products, which encourages brewers to experiment with different ways of aging finished products in barrels. The use of wine barrels creates unique opportunities for giving beer new features. Some beers are aged in barrels. In the vast majority, barrels are used after alcoholic beverages, in particular whiskey, rum, gin, tequila.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; пиво; бочка; дуб; витримка; смакові якості; beer; barrel; oak; aging; taste