Ущаповський, Артем ОлеговичІвчук, Надія Павлівна2021-06-092021-06-092019Ущаповський, А. О. Желейний десерт на основі вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату для закладів ресторанного господарства / А. О. Ущаповський, Н. П. Івчук // Практика і перспективи розвитку індустрії гостинності України : монографія / за заг. редакцією д. е. н., професора Б. М. Мізюка. – Львів : ЛТЕУ, 2019. – С. 126–136.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34371Основні напрями проведення досліджень полягали у визначенні можливості використання пюре з буряку столового та пюре з вишні у виробництві желейних солодких страв з метою підвищення їх харчової та біологічної цінності. Розроблено рецептурний склад та запропоновано технологічний процес виробництва желейної солодкої страви з використанням вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату. Досліджено показники якості нового десерту. The main directions of research were determining the possibility of using beetroot puree and cherry puree in the production of jelly sweet dishes in order increasing their nutritional and biological value. The recipe composition is developed and offered technological process of production of jelly sweet dish with using cherry-beet puree-semi-finished product. The quality indicators of the new dessert are studied.otherжелейний десертjelly dessertпюре-напівфабрикатsemi-finished pureeфізико-хімічні показникиphysico-chemical parametersкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівЖелейний десерт на основі вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату для закладів ресторанного господарстваArticle