Вплив конструктивно-технологічних параметрів екструдера на коефіцієнт тертя при гранулюванні лушпиння соняшника - Прохоренко, Олексій; Риндюк, Дмитро Вікторович (My University, 2014)
Незалежно від апаратурного оформлення процесу, основний вплив на формування гранул має коефіцієнт тертя між дисперсним матеріалом (ДМ) та поверхнею формуючої головки екструдера: підвищення величини коефіцієнта тертя сприяє збільшенню густини гранул, проте значно збільшує й енерговитрати на процес пресування. Regardless of the hardware design process, the main influence on the formation of granules has a coefficient of friction between the dispersed material (DM) and the surface forming extruder head: increase the coefficient of friction increases the density of granules, but also significantly increases energy consumption in the process of extrusion.
Keywords: екструдування; лушпиння соняшника; гранулювання; extrusion; sunflower husk; granulation