Прохоренко, ОлексійРиндюк, Дмитро Вікторович2014-09-102014-09-102014Прохоренко, О. Вплив конструктивно-технологічних параметрів екструдера на коефіцієнт тертя при гранулюванні лушпиння соняшника / Олексій Прохоренко, Дмитро Риндюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 298-300.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16680Незалежно від апаратурного оформлення процесу, основний вплив на формування гранул має коефіцієнт тертя між дисперсним матеріалом (ДМ) та поверхнею формуючої головки екструдера: підвищення величини коефіцієнта тертя сприяє збільшенню густини гранул, проте значно збільшує й енерговитрати на процес пресування. Regardless of the hardware design process, the main influence on the formation of granules has a coefficient of friction between the dispersed material (DM) and the surface forming extruder head: increase the coefficient of friction increases the density of granules, but also significantly increases energy consumption in the process of extrusion.uk-UKекструдуваннялушпиння соняшникагранулюванняextrusionsunflower huskgranulationВплив конструктивно-технологічних параметрів екструдера на коефіцієнт тертя при гранулюванні лушпиння соняшникаOther