Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти - Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна (My University, 2023)
Концепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.
Keywords: макаронні вироби; lean виробництво; конкурентоспроможність; pasta; кафедра експертизи харчових продуктів