Концептуальні аспекти і роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку - Труш, Юлія Леонідівна (My University, 2021)
Економіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Особливості застосування економіко-математичних методів і моделей при обґрунтуванні управлінських рішень щодо формування та ефективного використання матеріальних, фінансових та інших ресурсів підприємств та вивчення особливостей оптимізації ресурсів підприємства, визначення рейтингових оцінок і ймовірності банкрутства суб’єктів господарювання – це головна актуальність застосування економіко-математичних методів і моделей.
Keywords: модель; метод; економіко-математичні показники; підприємство; кафедра економіки і права; model; method; economic-mathematical indicator; stage; enterprise