Організаційно-економічні передумови запровадження ринку сільськогосподарських земель - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2007)
Набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад

The theoretical and methodological foundations of the formation and functioning of the market circulation of agricultural land and scientific approaches to the formation of its infrastructure have gained further development; the organizational model of the pledge of the right to lease land plots and methodological approaches regarding its transfer to third parties in the event of the borrower's insolvency have been developed; proposals for improving the mechanism of state and communal land management in the context of strengthening the institutional capacity of territorial communities are substantiated
Keywords: земельні відносини; оцінка земель; ринок земель; ринковий обіг земель; інвестиції; конкурентоспроможність; диверсифікація; агропромисловий комплекс; аграрна економіка; кафедра економіки і права; land relations; land valuation; land market; market circulation of land; investments; competitiveness; diversification; agro-industrial complex; agrarian economy